8 building blocks van sterk leiderschap

Hoe fijn is het om met of voor een goede leider te werken! Het is een plezier om je door hen te laten leiden. Ze brengen het beste in je naar boven. Het lijkt soms alsof dat vanzelf gaat, alsof die leiders als leider geboren zijn, alsof leiderschap iets is dat je hebt of niet hebt. Niets is echter minder waar, goed leiderschap vraagt aandacht en toewijding. Goed leiderschap is iets dat je ontwikkelt. Of zoals J.F. Kennedy het zo mooi verwoordde “Leiden en leren zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar”. Iedereen die dat wil kan zijn eigen leiderschap ontwikkelen en een bron van inspiratie worden voor anderen.

En het goede nieuws is dat je nooit van nul hoeft te beginnen! Je bezit al een heleboel eigenschappen die je nodig hebt om het soort leider te zijn dat je wilt zijn. Eigenschappen die uniek zijn voor jou. Hieronder vind je een aantal ingrediënten die jouw leiderschap kunnen versterken. Dit zijn geen kant-en-klare recepten, maar eerder ingrediënten die je als basis kunt gebruiken om de leider te worden die je wilt zijn.
 

1. cultiveer een positieve sfeer

Je medewerkers zullen zich spiegelen aan de manier waarop jij als leider omgaat met crisissituaties, uitdagingen en chaos. Door zakelijke uitdagingen op een kalme en positieve manier aan te pakken, stimuleer je de anderen om hetzelfde te doen. Je zet anderen aan om met oplossingen te komen in plaats van problemen, om in mogelijkheden te denken in plaats van in beperkingen. .

Medewerkers die een duidelijk kader krijgen worden minder snel afgeleid en zijn meer gefocust en productiever. Help je team om gefocust te blijven op het grote geheel. Een vleugje humor en relativering op tijd en stond helpt spanningen weg te nemen en stress te verminderen. Het verenigt mensen en verlicht de druk. Een aantal van onze meest gerespecteerde leiders zijn mensen met een leuke humor.
 

2. stel het best mogelijke team samen

Je hoeft niet alle antwoorden te hebben, tenzij je graag in een vacuüm werkt. Werf mensen aan met een grote verscheidenheid aan persoonlijke en professionele ervaring. Daag hen uit om echte, creatieve oplossingen te vinden. Bouw op de diversiteit en vul je eigen expertise aan met  aanvullende competenties. Ga regelmatig in dialoog met je medewerkers. En luister naar wat ze te zeggen hebben. Echte leiders leren van degenen aan wie ze leiding geven.
 

3. moedig levenslang leren aan 

Elke goede leider zal je vertellen dat er altijd iets nieuws te leren valt. Of je nu een jonge starter bent of een ervaren ‘rot in het vak’, ... leren kent geen leeftijd. Zoek naar manieren om je vaardigheden te verbeteren en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Dat zet de mensen die je leidt  ertoe aan om dit ook te doen. Iedereen wint erbij.
 

4. ken je bedrijf

Je ervaring 'van het werkterrein' maakt je geloofwaardiger. Je hoeft niet elk facet van elke functie te kennen die nodig is om je organisatie draaiende te houden, maar zorg ervoor dat je begrijpt hoe elk stukje in het grote geheel past. Als je dan zelf geen antwoord hebt, dan kun je doorverwijzen naar de persoon die wel over de nodige kennis en vaardigheden beschikt. Zo laat je iedereen schitteren. 
 

5. verbeter je omgang met medewerkers

Je communicatie moet direct, oprecht, geloofwaardig en respectvol zijn. Als je je van nature niet op je gemak voelt om je in een groep te positioneren, ga dan op zoek naar een organisatie of trainer die je leert om vlotter positieve connecties te bouwen met anderen. Je kunt ook improvisatielessen volgen: je leert dan om vlot in te spelen op onverwachte vragen en situaties. Goed luisteren en gericht reageren op deze vragen en situatie worden dan je sleutels tot succes.
 

6. delegeer

Delegeren wil zeggen dat je taken toevertrouwt aan de leden van je team en dat je op hen vertrouwt om die taken uit te voeren. Dit is een noodzakelijk onderdeel van hun groei en ontwikkeling in de organisatie en helpt hen hun eigen leiderschapscapaciteiten te ontwikkelen. Sterke leiders helpen om mensen te laten doorgroeien tot een leidinggevende positie. Leiders creëren leiders!
 

7. geef het goede voorbeeld

Vraag aan de leden van je team niet om iets te doen wat je zelf niet zou doen. Laat hen zien dat je niet bang bent om de handen uit de mouwen te steken. Geen betere manier om je verwachtingen kenbaar te maken dan door het goede voorbeeld te geven. Door je optimaal in te zetten voor de organisatie, inspireer je anderen en betrek je hen bij het succes van de onderneming. Hetzelfde geldt voor welzijn en werkgeluk. Streef naar de juiste balans tussen werk en privéleven en moedig je medewerkers aan dit ook te doen: dit maakt hen niet alleen gelukkiger, maar komt ook hun prestaties ten goede. Een betere balans zorgt voor betere resultaten.
 

8. ere aan wie ere toekomt

Erken en toon je waardering voor taken die goed zijn uitgevoerd. Wees oprecht en eerlijk met je lof: mensen voelen aan wanneer je dat niet bent. Ze weten wanneer je overtuigd bent van hun capaciteiten en reageren ook zo. Weet dat iedereen verschillend werkt en door andere dingen gemotiveerd wordt. Heb aandacht voor de culturele, gender-, religieuze en sociale diversiteit in je organisatie; wees gevoelig voor verschillen tussen medewerkers en pas je daaraan aan. Besef dat de elementen die ons verschillend maken net een grote bron van kracht en capaciteiten zijn, die erkend en gekoesterd moet worden. Hieruit zullen immers de leiders van morgen ontstaan.

Tot slot spreken daden luider dan woorden. Sterke leiders hebben aandacht voor anderen. Hun daden zijn in overeenstemming met hun woorden. Sterke leiders zetten anderen in hun sterkte. Ze halen het beste in andere naar boven door het beste in zichzelf naar boven te halen. Goed leiders vinden het juiste evenwicht tussen authentiek zijn in hun woorden en daden, en zich aanpassen aan de context en situatie. Echte leiders zijn echt. Zo kun ook jij het beste in jezelf en in anderen naar boven brengen.

 

Bij Randstad RiseSmart zijn we overtuigd dat je het beste in je werknemers naar boven haalt door in te zetten op persoonlijk leiderschap. Wil je meer weten over onze filosofie? Lees onze white paper ‘The leadership connection’.

meer weten?

contacteer ons
08 October 2021

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contacteer ons