8 building blocks van sterk leiderschap

Er wordt wel eens gezegd dat goede leiders geboren worden, en niet gemaakt. De meesten van ons hebben zulke mensen ontmoet of het geluk gehad om met hen samen te werken. Je kent ze wel ... die charismatische, natuurlijke leiders. We worden tot hen aangetrokken, omdat ze iets speciaals hebben waardoor we hun advies ter harte nemen of waardoor we kopen wat ze verkopen. Ze brengen het beste in ons naar boven.

Maar je kunt natuurlijk ook de pech hebben te moeten samenwerken met iemand in een leidinggevende functie van wie de leiderschapskwaliteiten schromelijk tekortschieten. Iemand die iedere dag laat zien wat leiderschap niet is. Hoewel de gelukkigen misschien over een uniek 'leiderschapsgen' beschikken, is leiderschap ook een vaardigheid – of een reeks van vaardigheden – die je kunt leren en ontwikkelen.

Misschien wist je dit nog niet, maar je bezit al een heleboel eigenschappen die je nodig hebt om het soort leider te zijn dat je wilt zijn. Eigenschappen die uniek zijn voor jou. Hieronder vind je een aantal ingrediënten die iemand tot een sterk leider maken. Dit is geen kant-en-klare formule, maar eerder een recept dat je als basis kunt gebruiken om de leider te worden die je wilt zijn.

 

1. cultiveer een positieve sfeer

Je medewerkers zullen zich spiegelen aan de manier waarop jij als leider omgaat met crisissituaties, uitdagingen en chaos. Door zakelijke uitdagingen op een nuchtere en ondubbelzinnige manier aan te pakken, laat je je werknemers zien dat je alles onder controle hebt en dat je het schip ook vaardig door ruige wateren loodst.

Zelfverzekerde, gerustgestelde medewerkers worden minder snel afgeleid en zijn meer gefocust en productiever. Help je team om gefocust te blijven op het grote geheel. Een vleugje humor op tijd en stond helpt spanningen

weg te nemen en stress te verminderen. Het verenigt mensen en verlicht de druk. Leider zijn betekent niet met ijzeren vuist regeren. Een aantal van onze meest gerespecteerde leiders zijn mensen met een leuke humor.
 

2. stel het best mogelijke team samen

Je hoeft niet alle antwoorden te hebben, tenzij je graag in een vacuüm werkt. Werf mensen aan met een grote verscheidenheid aan persoonlijke en professionele ervaring. Daag hen uit om echte, creatieve oplossingen te vinden. Ga regelmatig in dialoog met je medewerkers. En luister naar wat ze te zeggen hebben. Grote leiders leren van degenen aan wie ze leiding geven.
 

3. moedig levenslang leren aan 

Elke goede leider zal je vertellen dat er altijd iets nieuws te leren valt. Of je nu als groene 18-jarige je eerste jobervaring opdoet of als ervaren 58-jarige uitkijkt naar je pensioen ... leren kent geen leeftijd. Zoek naar manieren om je vaardigheden te verbeteren en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Dat zet de mensen aan wie je leiding geeft, ertoe aan om dit ook te doen. Iedereen wint erbij.
 

4. ken je bedrijf

Je ervaring 'van de werkvloer' maakt je geloofwaardiger. Je hoeft niet elk facet van elke functie te kennen die nodig is om je organisatie draaiende te houden, maar zorg ervoor dat je afdelingsmanagers dat wel doen. En zorg ervoor dat je begrijpt hoe elk stukje in het grote geheel past.
 

5. verbeter je omgang met medewerkers

Je communicatie moet direct, oprecht, geloofwaardig en respectvol zijn. Als je je van nature niet op je gemak voelt om een groep te woord te staan, ga dan op zoek naar een organisatie of trainer die je leert om vlotter in het openbaar te spreken. Je kunt ook improvisatielessen volgen: je leert dan een correcte houding aan te nemen, goed te luisteren en instant te reageren, en kritisch te antwoorden op eventuele vragen die gesteld worden.
 

6. delegeer

Delegeren wil zeggen dat je taken toevertrouwt aan de leden van je team en dat je op hen vertrouwt om die taken uit te voeren. Dit is een noodzakelijk onderdeel van hun groei en ontwikkeling in de organisatie en helpt hen hun eigen leiderschapscapaciteiten te ontwikkelen. Sterke leiders helpen om mensen te laten doorgroeien tot een leidinggevende positie!
 

7. geef het goede voorbeeld

Vraag aan de leden van je team niet om iets te doen wat je zelf niet zou doen. Laat hen zien dat je niet bang bent om de handen uit de mouwen te steken: blijf laat wanneer dat nodig is en kom vroeg als er een deadline nadert ... geen betere manier om je verwachtingen kenbaar te maken dan door het goede voorbeeld te geven. Door je optimaal in te zetten voor de organisatie, inspireer je anderen en betrek je hen bij het succes van de onderneming. Hetzelfde geldt voor veelzijdigheid. Streef naar de juiste balans tussen werk en privéleven en moedig je medewerkers aan dit ook te doen: dit maakt hen niet alleen gelukkiger, maar komt ook hun prestaties ten goede.
 

8. ere aan wie ere toekomt

Erken en toon je waardering voor taken die goed zijn uitgevoerd. Wees oprecht en eerlijk met je lof: mensen voelen aan wanneer je dat niet bent. Ze weten wanneer je overtuigd bent van hun capaciteiten en reageren ook zo. Weet dat iedereen verschillend werkt en door andere dingen gemotiveerd wordt. Heb aandacht voor de culturele, gender-, religieuze en sociale diversiteit in je organisatie; wees gevoelig voor verschillen tussen medewerkers en pas je daaraan aan. Besef dat de elementen die ons verschillend maken net een grote bron van kracht en capaciteiten zijn, die erkend en gekoesterd moet worden. Hieruit zullen immers de leiders van morgen ontstaan.

Sterke leiders denken strategisch en analytisch. Ze zijn flexibel en wendbaar. Ze kunnen misschien niet in één keer over een hoog gebouw springen, maar ze kunnen wel van koers veranderen om obstakels te omzeilen die onoverkomelijk lijken. Ze zijn innovatief en creatief, en kunnen doorgaans heel goed plannen en organiseren (of hebben iemand in dienst die dat voor hen doet!) Sterke leiders zijn probleemoplossers, maar zullen hun team eerst stimuleren om met werkbare oplossingen te komen. En bovenal ... grote leiders zijn eerlijk en ethisch, ze stralen charisma uit en hechten waarde aan transparantie.
 

Een goed leider zal kernwaarden en een bedrijfsvisie creëren waarin anderen zich kunnen vinden, en zulke waarden en die visie delen op een manier die anderen inspireert en motiveert om het beste van zichzelf te geven. Jij kunt de persoon zijn die anderen willen volgen.
 

Wil je weten hoe wij jou kunnen coachen tot een sterk leider? Neem dan zeker contact op!

meer weten?

contacteer ons
08 October 2021

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contacteer ons