1026_coaching

Het nieuwe werken? Dat gaat niet alleen over een betere balans tussen werk en privé. Vandaag verwachten werknemers méér. Ze willen bijleren, groeien en betekenis geven aan hun werk. Liefst binnen jouw bedrijf. Wil je hen die kansen geven? Reken dan op een professionele coach.

new way of working

Door de pandemie zijn we werk anders gaan invullen. De tijd dat we tevreden waren met een 9-to-5-job op kantoor is voorbij. We zijn massaal geëvolueerd naar een nieuwe manier van werken – de New Way of Working (NWOW), met meer flexibiliteit om mee te beslissen waar, wanneer en hoe we aan de slag gaan.

De verstrengeling van werk en privé doet ons ook nadenken over wat werk betekent in ons leven. We zoeken naar zingeving. We willen een job die aansluit bij onze persoonlijke waarden, doelen en behoeften. En we willen groeien in onze loopbaan.
 

coaching voor je medewerkers

Hoe kom je als werkgever tegemoet aan die nieuwe wensen van je medewerkers? Een studie van de International Coaching Federation (ICF) en HCI licht een tipje van de sluier op. Die toont aan dat werknemers van organisaties waar coaching integraal deel uitmaakt van de bedrijfscultuur, zich beter voelen, productiever zijn en zich makkelijker aanpassen.

Binnen veel bedrijven is coaching voorbehouden aan de leidinggevenden en high-potentials. Nochtans is elke medewerker gebaat bij intensieve een-op-eenbegeleiding. Hoe je daaraan begint? Pak deze drie uitdagingen van NWOW aan:

1. maak werk van een concreet ontwikkelingsplan

Een loopbaanplan opstellen… Voor sommigen komt het vanzelf, voor anderen lijkt het een huzarenstukje. Al hebben ook zij er nood aan. Coaching helpt je medewerkers om hun eigen doelen en ambities scherp te stellen. Samen met de coach brengen ze gemakkelijker in kaart wat ze willen, waar ze goed in zijn en waar ze nog in kunnen groeien. Zo brengen ze de beste versie van zichzelf naar boven.

Belangrijk voor jou: de professionele coach bekijkt hoe je mensen hun ambities kunnen waarmaken binnen je bedrijf. Dat levert je dubbele winst op. Want medewerkers die een toekomst zien binnen je organisatie zijn productiever en minder geneigd om je bedrijf te verlaten.

2. thuiswerk vs. kantoorwerk

Een persoonlijke connectie zorgt ervoor dat je medewerkers zich goed voelen en geëngageerd blijven. Zo versterken zij je organisatie. Maar hoe blijven ze verbonden, met jou en elkaar, wanneer ze telewerken? Ook hier kan een coach hen helpen, onder andere door een breed gedragen beleid rond thuiswerk mee uit te werken.

Een veel voorkomend risico van telewerk? Frequente thuiswerkers die het gevoel krijgen dat ze minder gehoord worden dan de collega’s op het werk. Dat speelt vaker bij vrouwen, die meer dan mannen voor thuiswerk kiezen om de zorg voor hun gezin makkelijker te maken. En dat heeft dan weer een effect op hun carrièrekansen.

Een coach kan thuiswerkers technieken bijbrengen om hun mening beter en duidelijker te formuleren tijdens een online meeting. Dat versterkt hun eigenwaarde en het gevoel erbij te horen. Zo hebben ze ook een positieve impact op de besluitvorming binnen je organisatie

3. zoektocht naar betekenis in werk

Zin geven aan werk wordt steeds bepalender om een loopbaan uit te bouwen. In een recente Amerikaanse studie geven 52% van de werknemers aan dat ze hun bedrijf zouden verlaten wanneer hun waarden niet meer overeenkomen met die van hun werkgever. Meer zelfs: drie op vier neemt geen job aan die niet strookt met hun waarden. Als werkgever moet je hierop inspelen.

Wanneer je weet wat echt belangrijk is voor je medewerkers, kan je hen helpen om betekenis te geven aan het werk dat ze doen.

De professionele coach zet je medewerkers aan om hun drijfveren te ontdekken en onder woorden te brengen. Om zo een manier te vinden om hun waarden in overeenstemming te brengen met hun huidige rol.

Wil je werk maken van een bedrijfscultuur waarin coaching belangrijk is? Of een externe professionele coach inschakelen? Neem zeker contact met ons op.

meer weten?

contacteer ons
29 April 2022

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contacteer ons