goede outplacementbegeleiding focust op de arbeidsmarkt van vandaag én morgen

waarom skilling in outplacement vandaag (en morgen) heel belangrijk is

Mensen die in outplacement terechtkomen, hebben een waardevol pakket aan kennis en ervaring. Maar in deze snel veranderende en − zeker nu − steeds meer gedigitaliseerde arbeidsmarkt is dat niet genoeg. Dan is skilling (bij- of omscholen) heel erg aan de orde.

We zien dat heel wat organisaties vandaag met hun talentoefening bezig zijn: welke competenties heb ik morgen nodig? Daarbij komt dat learning agility één van de belangrijkste criteria wordt om medewerkers te evalueren.

Petra Ivens, sr Coach Randstad RiseSmart

Welke skills heb ik nodig om opnieuw mijn plek op de arbeidsmarkt te vinden? Vandaag, maar ook futureproof? Wij helpen onze deelnemers om dat in outplacement te ontdekken en er werk van te maken.

En we maken hen ervan bewust: jíj bent verantwoordelijk voor je groeitraject. Neem daarvoor ownership op. Zo ondersteunen we hen om een persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen – met duidelijke afspraken en stappen om te zetten.
 

met de juiste zorgen warm omringd

Een heel team van experten begeleidt deelnemers naar de competenties van morgen. En daar gaan wij bij Randstad RiseSmart ver in. Er is de loopbaancoach, maar deelnemers kunnen onder meer ook rekenen op een learning advisor, op een persoonlijke branding expert én zelfs op een persoonlijke jobhunter. Op basis van de oefeningen en reflecties die zij maken, stelt die wekelijks jobs op maat voor.

We moedigen onze deelnemers ook aan om van elkaar te leren. En om al iets te doen met wat ze geleerd hebben. Wie een opleiding digital marketing volgt, kan bijvoorbeeld een website voor een andere deelnemer bouwen. Een uitstekende manier om al een portfolio uit te werken.
 

levenslang leren en connecteren? check!

Een uniek virtueel loopbaanplatform ondersteunt ons team van experten. Met dat platform maken wij het verschil, want daarop bieden wij enorm veel skilling tools aan. Denk aan: GoodHabitz, verschillende self-assessment tools (waaronder Big 5), LinkedIn Learning, Udemy, …

Deelnemers aan ons outplacementtraject mogen levenslang gebruikmaken van ons virtuele loopbaanplatform.

Petra Ivens, sr Coach Randstad RiseSmart

Ja, je leest het goed: alle oefeningen, alle assessment tools en alle webinars blijven levenslang beschikbaar voor onze deelnemers.

Verliest iemand die wij begeleid hebben, na anderhalf jaar opnieuw zijn baan? Dan kan het virtuele loopbaanplatform hem weer helpen om een duidelijk zicht te krijgen in de competenties die hij best verder ontwikkelt.
 

en dan naar de arbeidsmarkt

Met onze 360°-aanpak begeleiden wij deelnemers om vol zelfvertrouwen en inzicht naar de arbeidsmarkt te stappen. Ze hebben binnen een veilige omgeving geleerd wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen.

Wij inspireren onze deelnemers om opnieuw de beste versie van zichzelf te kunnen of te leren zijn.

Petra Ivens, sr Coach Randstad RiseSmart

de partner vinden die vérder gaat

Moet je de samenwerking met een medewerker stopzetten? Dat is niet fijn. Maar door voor een kwalitatieve outplacementpartner met een brede aanpak te gaan, help je je medewerker zijn talent duurzaam verder te ontwikkelen. Zo trek je je talentbeleid niet alleen van A tot Z door, maar ook nog daar voorbij.

Nog dieper in onze outplacement-aanpak duiken? Of ons als outplacementpartner inschakelen? Onze coaches staan klaar voor jou.

meer weten?

contacteer ons
04 June 2021

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contacteer ons