is jouw organisatie future proof

Wat de komende jaren nog voor ons in petto hebben, weten we niet. Zeker is wel dat organisaties en hun medewerkers zeer snel en wendbaar zullen moeten omgaan met verandering. Kortom: de vinger aan de pols houden van de evoluties op de arbeidsmarkt, de innovatieve digitale toepassingen optimaal benutten en de medewerkers omscholen of bijscholen. Hoe je dan door de bomen het bos nog ziet? Met de juiste focus!
 

de enige zekerheid? verandering!

De verandering zal voor bedrijven op verschillende vlakken voelbaar zijn.

  • Er komen waarschijnlijk nieuwe spelers op jouw markt die de dingen anders, efficiënter en beter zullen aanpakken en die je het vuur aan de schenen zullen leggen. 
  • Er worden ongetwijfeld ook nieuwe technologieën ontwikkeld die ervoor zullen zorgen dat jij de kernprocessen in jouw bedrijf anders kunt organiseren om zo zelf het verschil te maken op jouw markt. 
  • De veranderingen op de arbeidsmarkt zullen ervoor zorgen dat je jouw rekruteringsmethodes zult moeten aanpassen. 
  • Bovendien weten we maar al te goed dat niet te voorspellen gebeurtenissen - zoals een wereldwijde pandemie - ook de werking van de economie, alle sectoren en bedrijven op zijn kop kan zetten.

Om future proof te zijn en snel en wendbaar te kunnen inspelen op om het even welke verandering, heb je erg flexibele medewerkers nodig. Rust je jouw mensen uit met de juiste innovatieve tools en zorg je er bovendien ook voor dat ze hun competenties en talenten kunnen aanscherpen, dan zijn zij degenen die ervoor zullen zorgen dat jouw bedrijf relevant blijft op jouw markt. 
 

de oplossing? wendbare medewerkers!

Cruciaal is dat je als werkgever in kaart brengt welke talent je vandaag in huis hebt en welke vaardigheden je nodig hebt om flexibel en relevant te blijven. Is er een kloof tussen de talenten die je vandaag in huis hebt en degene die je morgen én overmorgen nodig hebt? Dan kan je aan de hand van die analyse een duurzaam talentbeleid uitbouwen.

Kies je ervoor om nieuw talent te rekruteren om die vaardigheden aan boord te krijgen, dan zal je onder andere werk moeten maken van jouw employer brand. Is dat sterk genoeg om de mensen die jij nodig hebt aan te trekken? Kennen de mensen die jij zoekt jou? En willen ze voor jou werken? Of plukt de concurrentie hen vlotjes weg op de arbeidsmarkt? Vind je het moeilijk om hier alleen aan te beginnen? Dan is een samenwerking met een HR-partner zeker een valabele piste. Een sterke HR-partner kan je adviseren rond employer branding, beschikt over de digitale tools en over de experts om het juiste talent te vinden of strategisch mee te denken over de meest efficiënte rekruteringsaanpak.

Kies je voor skilling en reskilling, dan is het belangrijk om voldoende tijd uit te trekken om na te gaan welke aanpak het best zal werken voor jouw bedrijf en voor jouw mensen. Maar hoe je het ook aanpakt, medewerkers die voelen dat hun werkgever investeert in hun persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk en zullen zich meer engageren… 
 

focus je wel op de juiste dingen?

Wil je ervoor zorgen dat zowel jouw medewerkers als jouw bedrijf klaar zijn voor wat de toekomst in petto heeft? Dan is focus op de juiste aanpak erg belangrijk. 
 

Meer weten? We maakten een handige gids met een overzicht van de zes sleuteldomeinen waarop jij je als bedrijf moet focussen om future proof te zijn.

download de gids!

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om talent in de toekomst nog efficiënter in te zetten in jouw bedrijf? Wij kunnen jou daarbij helpen.

meer weten?

contacteer ons
23 April 2021

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contacteer ons