coaching

Je mensen zijn je grootste troef. Met de juiste ondersteuning en coaching blijven ze groeien op het vlak van skills én motivatie. Gemotiveerde werknemers voelen zich betrokken, zijn productiever en blijven langer aan boord. Met andere woorden, je bouwt tegelijk aan efficiëntie én retentie. Om dit te bewerkstelligen moet je geven en nemen: jij biedt de optimale werknemerservaring, ondersteund door coaching. Zij halen dan weer het beste uit zichzelf naar boven. Win-win!

Er zijn veel wegen naar betrokkenheid. Velen geloven —helaas — nog steeds dat verloning de beste manier is. Met een comfortabel salarispakket haal je inderdaad werknemers binnen, maar het is geen duurzame manier om betrokkenheid te creëren. Want dat zit dieper.

Wil je de betrokkenheid van je medewerkers versterken, dan dien je eerst een omgeving te creëren waar je werknemers zich veilig voelen. Zorg ervoor dat de deur openstaat en de drempel om te praten zo laag mogelijk is. Ga de dialoog aan en praat over wat ze nodig hebben om jullie gemeenschappelijke doelen te bereiken. Zet in op proactieve training en coaching om hen daarbij te helpen.
 

stel externe coaches aan

Naargelang de loopbaanfase waarin een medewerker zich bevindt, kan het nuttig zijn om te reflecteren. Zo denken ze na over wie ze zijn, wat ze kunnen en waar hun ontwikkelingspunten liggen. Via coaching kan je ze daartoe de nodige ondersteuning bieden. Wanneer je externe coaches inschakelt, bied je bovendien een neutrale, veilige omgeving. Coaching beperkt zich vandaag niet meer tot hogere profielen — kaderleden of experten — maar sijpelt door naar alle niveaus binnen een organisatie.

Waarom externe coaches? Ze zijn niet alleen neutraal, het zijn ook experten in dit vakgebied, getraind tot en gecertificeerd in coaching. Ze moedigen je werknemers aan om zich open te stellen en een waardevolle relatie met hen op te bouwen. Vanuit de vertrouwensband die er ontstaat tussen de coach en de coachee, werken ze op alle mogelijke thema's die kunnen bijdragen tot groter werkgeluk: competenties ontwikkelen, de volgende carrièrestap voorbereiden, omgaan met conflicten op de werkvloer, meer balans tussen werk en privé … 

Dankzij coaching gaan je mensen gelukkiger en duurzamer aan de slag, en dat beïnvloedt de resultaten van je organisatie gunstig. De investering waard!
 

wees niet bang om te investeren

Klinkt het vanzelfsprekend dat je mensen moet koesteren en helpen groeien? Dat is het niet. Er schuilt één grote overkoepelende angst bij bedrijfsleiders. Misschien ook bij jou. En dat is: waarom zou je investeren in iemand, als je niet zeker bent dat die loyaal blijft aan jouw organisatie?

Stap af van deze houding. Want blijf je op veilig spelen, dan zoeken mensen hun werkgeluk en professionele toekomst elders. Laat je werknemers bijvoorbeeld vaardigheden ontwikkelen die in eerste instantie buiten de comfortzone van je bedrijf liggen. Het is een stretch, maar wie weet zorgt een cursus visueel denken voor meer creativiteit in je organisatie, en de volgende productinnovatie.

Investeren in coaching rendeert. Al moet je de ROI (return on investment) soms op langere termijn aanschouwen. Je bouwt aan enthousiast talent dat actief wil bijdragen aan het succes van je organisatie. En dat voel je in meer productiviteit, creativiteit en innovatie. 

 

Werkgevers die coaching aanmoedigen zorgen voor duurzame, warme en aantrekkelijke werkplekken. Ontdek wat coaching via Randstad RiseSmart voor jouw organisatie kan betekenen.

meer weten?

contacteer ons
21 October 2022

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contacteer ons