Petra Ivens

Bij Randstad Risesmart helpen we mensen dagelijks te klimmen op hun persoonlijke loopbaanladder. Petra Ivens, loopbaancoach, weet hoe belangrijk het is om je hele leven te blijven leren. En daar hoort af en toe eens een grotere uitdaging bij. Tegen de Kilimanjaro Challenge zei ze alvast volmondig “ja!”. 
 

We laten Petra graag zelf aan het woord om haar verhaal te doen. 

dé Kilimanjaro, dat is niet niks. Hoe ben je daarop gekomen?

Eind vorig jaar heb ik enthousiast ‘ja’ gezegd om mee te doen aan de ‘Randstad Kilimanjaro Challenge’ in oktober 2023. Met het beklimmen van de Kilimanjaro, die bijna 6000 meter hoog is, zamelen we met heel wat Randstad collega’s geld in voor het goede doel. Zowel de fysieke uitdaging als het ophalen van de grote som geld liggen heel erg buiten mijn comfortzone.

Als loopbaancoach spreek ik zelf vaak over hoe belangrijk het is om open te staan voor nieuwe uitdagingen. Soms moet je gewoon durven springen. En dat geldt ook voor mezelf. Walk the talk, zoals ze zeggen …
 

en hoe voelt dat nu aan, zo buiten je comfortzone?

Om heel eerlijk te zijn, geeft het me wel wat stress. Ik moet nu vaardigheden aanwenden die nog niet zo sterk ontwikkeld zijn. Dat vraagt om een extra inspanning. Ik moet namelijk buiten mijn comfortzone treden en onbekende paden betreden. En dat is niet altijd evident.
 

waar ligt dan precies de uitdaging voor jou?

Ik ben niet zo goed in hulp vragen, maar die 5.000 euro sponsoring komt natuurlijk niet vanzelf. Het geld gaat naar de tewerkstelling van gemarginaliseerde jongeren in Kenia, wat me nauw aan het hart ligt. Ik wil die € 5.000 euro dus echt binnenhalen, maar dat is he-le-maal uit mijn comfortzone.   
 

en welk effect heeft dat op jou?

Ik ondervind aan den lijve dat alles wat je doet buiten je comfortzone veel energie vraagt. En daar moet ik wel wat mee opletten - mijn balans bewaken, zeg maar. Of zoals wij het bij Randstad RiseSmart zeggen: ‘luisteren naar het fluisteren van mijn lichaam’. Gelukkig heb ik fantastische collega’s, vrienden en gezinsleden die me daarbij ondersteunen. Ook al weegt de druk van het sponsorgeld, ik voel me niet alleen in deze periode. Dat doet deugd.
 

levert het je nu al iets op?

Of ik nu de top van de Kilimanjaro bereik of niet, dit blijft een unieke ervaring. Ik leer mezelf uit te dagen op verschillende vlakken en tegelijk een gezonde balans te bewaken. Ik voel zeker ook dankbaarheid naar de mensen rondom mij, die - zonder er iets voor terug te verwachten - geld storten voor dit prachtige doel. Ongelooflijk mooi vind ik dat!

01 June 2023

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contacteer ons