upwithrandstadrisesmart20211028_558

Op donderdag 28 oktober van 11 tot 12u organiseren we ons nieuwe Up with Randstad RiseSmart webinar, met als thema ‘outplacement, uw oplossing voor de schaarste vandaag'. Tijdens het webinar krijgt u een duidelijk zicht op hoe outplacement vandaag een antwoord kan bieden op de schaarste én op uw HR-uitdagingen. Tijdens een krachtige presentatie delen onze experten hun inzichten en ervaringen met u. Schrijf u nu in voor dit webinar dat u in de schoenen van de outplacement-deelnemer plaatst, zodat u met een frisse blik succesvoller kunt aanwerven.

Meer dan ooit vormt de schaarste op de arbeidsmarkt een probleem. Het is tegenwoordig immers zo moeilijk om nieuwe werkkrachten te vinden dat de economische heropleving, die nu bezig is, erdoor gehinderd wordt.

Tijdens het webinar zoomen we in op drie opvallende evoluties in outplacementbegeleiding, telkens vanuit de beleving van verschillende profielen die we begeleiden. We vertellen hoe u er als werkgever op kunt inspelen, zodat u er het maximum kunt uithalen.
 

een bredere blik op competenties 

Heel wat operationele talenten hebben meer in hun mars dan ze denken. Een outplacement kan hen dat doen inzien. Door hun competenties anders te kaderen en te benoemen, gaan deze deelnemers beseffen dat sommige competenties overdraagbaar zijn. Dat helpt hen om heel bewust op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, met een bredere blik. En dát moedigt ook organisaties aan om diverser aan te werven.
 

skilling stimuleert aantrekking 

Een waardevol pakket aan kennis en ervaring is soms niet genoeg voor een match met de huidige arbeidsmarkt of die van morgen."Welke skills zijn futureproof? Welke jobs kan ik aan? En voor welke jobs moet ik skills aanscherpen of ontwikkelen?" Een job hebben of een leuke job hebben, maakt een hemelsbreed verschil. Omdat er tijdens outplacementtrajecten bewust gewerkt wordt rond ‘levenslang leren’, krijgt u als organisatie kandidaten over de vloer met de juiste mindset. U voelt echter ook meteen aan hoe belangrijk uw employer brand wordt in dit verhaal...
 

ook een ‘executive’ kijkt door een bril van schaarste

Ook de executives voelen de schaarste vandaag, weliswaar vanuit een andere invalshoek. Ze merken dat er weinig vacatures zijn voor hen. Daardoor kijken ze op een andere manier naar hun verdere loopbaan. De focus komt voor hen te liggen op introspectie, upskillen en duurzame inzetbaarheid. Executives worden zich beter bewust van de meerwaarde die zij kunnen vervullen binnen een organisatie. En dat schept ook mogelijkheden voor u, want u hoeft hen niet meer vast te pinnen op één functie.
 
In deze arbeidsmarkt, worden ‘outplacement’ en ‘bewust aanwerven’ in één zin uitgesproken. Wilt u ontdekken wat outplacement vandaag anders maakt? Welke mogelijkheden u dit biedt, hoe dit hét verschil kan maken in uw aanwervingsproces, en ook voor medewerkers waar u afscheid van moet nemen? Schrijf u dan nu hier in voor deze gratis inspiratiesessie op donderdag 28 oktober van 11 tot 12 uur.

We kijken ernaar uit om te connecteren en hopen u er die dag bij te hebben!

ja, ik wil weten wat outplacement vandaag anders maakt!

ik schrijf me in
19 October 2021

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contacteer ons